Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Устойчивото развитие на селския туризъм в България се очаква да продължи

Устойчивото развитие на селския туризъм в България се очаква да продължиснимка: bnr.bg

В началото на лятото Асоциацията на българските села  регистрира потвърждение на прогнозирания ръст в селския туризъм за лято 2017,  който на места достига до 20%. Това увеличение на туристите е устойчиво, тъй  като се наблюдава за четвърта поредна година, каза за "Хоризонт“ председателят  на Асоциацията Борислав Борисов.

Данните показват, че резервациите за август  запълват средно по 85% капацитета за настаняване през делничните дати, а за  почивните дни всички обекти за селски туризъм са запазени на 100%. Болшинството  туристи са българи, но се отчита увеличение на гостите от Румъния, Русия, Германия  и Франция.

Борислав  Борисов и допълни:

През последните десетина години се увеличиха обектите за  настаняване в селата, за което не са спомогнали толкова европейските фондове, по  които имаше субсидии за създаване на такъв тип обекти. Причината е най-вече в  частната инициатива, инициативността предимно на по-млади хора в селата, които  създават такъв тип обекти.

Интересното е, че 90% около туристите са българи, за  разлика от туризма по Черноморието или в ски курортите, където има доста  по-голям дял на чужденците. При селския туризъм делът е едва около 10%, което  от своя страна се обяснява с недостатъчната реклама на този тип туризъм.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.