Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Николина Ангелкова: Четири концесии за плажове ще бъдат прекратени

Николина АнгелковаНиколина Ангелкова

Предстои прекратяването на два договора за концесия и два за наем на плажове. Два договора ще бъдат спрени заради системни нарушения. Това са плажовете "Созопол централен" и "Слънчев ден". Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред БиТиВи. Тя уточни, че при тези наематели е имало нарушения в стопанисването на плажа и не са плащали концесионната вноска.

Други два договора ще бъдат спрени по взаимно съгласие – там новите наематели са се убедили, че няма да могат да ползват плажа както искат. Това са в "Обзор" и в "Лозенец", където е имало нерегламентирано застрояване, допълни тя.

В отговор на въпрос Ангелкова коментира, че няма противоречия с вицепремиера Валери Симеонов, а по-скоро се допълвали. Снощи в ефира на същата телевизия Симеонов посочи, че двамата имат принципни разминавания за българския туризъм. С уточнението, че паметта е къса Ангелкова посочи, че още миналото лято имало два щаба, които се занимавали с проблемите с шума в курортите и очевидно решението за това са законодателни промени.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.