Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Съвместна проверка на институциите показа неизпълнени изисквания от хотели в „Слънчев бряг“ по категоризацията им

Съвместна проверка на институциите показа неизпълнени изисквания от хотели в „Слънчев бряг“ по категоризацията имснимка: dnevnik.bg

Липса на условия за хора с увреждания, маломерни бани, изтекли документи за категоризация и недостатъчен брой предлагани услуги установи проверка на Министерството на туризма заедно с  Икономическа полиция- Бургас, Национална агенция за приходите-Бургас, дирекция „Инспекция по труда- Бургас“, Областната дирекция по безопасност на храните в града и РЗИ на хотели в „Слънчев бряг“ в десет хотела в Слънчев бряг.

Хотел "Шипка" е воден като тризвезден, но не е имал категоризация. Част от стаите и баните са с по-малък размер, отколкото е изискването. Хотелът не разполага с място за паркиране на хора с увреждания, нито място за обслужване на такива хора на рецепцията.

Четиризвездният "Гранд Виктория" е с изтекло удосторверение за категоризация, също няма стаи и паркинг за хора с намалена подвижност, нито съблекалня при открия басейн, както и кът за деца. В четиризвездния "Белвю" освен подобни пропуски имало и данъчни нарушения и затова той бил запечатан.

"Платинум" - също 4 звезди, пък не разполагал с фризьорски и козметичен салон и детска занималня.

Рецепцията на хотел "Чайка Бийч" пък обслужвала едновременно и съседния "Метропол-Аркадия". Там не са били представени и документи на персонала – трудови договори, дипломи за завършено образование, трудови книжки.

Подобни нарушения са установени и в хотелите "Гларус", "Искър", "Колизеум I", "Нимфа – Русалка", "Изола Парадайз". / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.