Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ангелкова: По данни на БНБ през 2016 г. приходите от международен туризъм са 6,4 млрд. лв.

Николина Ангелковаснимка: bgnes.comНиколина Ангелкова

По данни на БНБ миналата година приходите само от международен туризъм, не говорим за вътрешен туризъм, са 6,4 млрд. лева. Данните показват, че това е 13% от БВП, приходите от туризъм плюс свързаните с него индустрии директно и индиректно. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред ресорната парламентарна комисия, предаде репортер на БГНЕС.

Относно това откъде МТ черпи статистиката си, Ангелкова посочи, че Министерство на туризма работи с официални данни, които са изработени от официална институция, каквато е НСИ.

„Информацията, която ползва МТ, се основава на данни на НСИ, който работи с ясни правила и методики, базирани на регламента на ЕВРОСТАТ, како всяка страна-членка е длъжна да прави. Във връзка с некоректното тълкуване на данните от страна на определени представители на туристическия бранш, в момента излизаме с обща позиция с НСИ“, подчерта Ангелкова.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.