Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Големи туроператори заявяват интерес да строят хотели по Черноморието

Николина Ангелковаснимка: dariknews.bgНиколина Ангелкова

България вече почти налага имиджа си на страна, която предлага качествен туризъм. Това каза пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от Агенция "Фокус".

"Неслучайно 4- и 5-звездните хотели, особено 5-звездните, се запълват. Дори и в момента, за Лято 2018, почти вече няма места на база на ранни резервации в 5-звездните хотели. Това от една страна е много хубаво, от друга страна провокира инвестиционен интерес", каза Ангелкова.

В тази връзка и самите големи туроператори, които са конгломерати със собствени авиолинии и хотели, заявиха инвестиционни намерения за строителство на 5-звездни хотели по нашето Черноморие, обясни министърът

Тя допълни, че темата за туризма ще бъде заложена на важно място в политическите дебати, които ще се проведат по време на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Министър Ангелкова каза още, че 2018 година е обявена и за година на ЕС и Китай. Това ще даде още една възможност България да се възползва максимално от рекламни активности, организирани на ниво Европейски съюз, както и от възможността за привличане на туристи от този голям пазар. / Инвестор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.