Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Николина Ангелкова: Очакваме между 5 и 10% ръст на туристите през предстоящия зимен сезон

Николина АнгелковаНиколина Ангелкова

Очакваме между 5 и 10% ръст на туристите през предстоящия зимен сезон. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

„Зимният сезон официално стартира от декември месец, като през ноември е подготовката му. Той зависи изключително много от времето особено за хората, които идват в България, за да карат ски. За това и характерните записвания за него са в последния момент“, обясни министър

Ангелкова и припомни, че миналият зимен сезон е бил изключително успешен – над 1,4 млн. са били чуждестранните туристи, които са посетили тогава България.

„Наскоро Банско бе определен в топ 10 в класация за най-добра дестинация за ски туризъм от престижно британско издание. България е една от най-добрите дестинации за зимен туризъм като съотношение качество – цена. Може би има места, в които е скъпо, зависи от мястото, избора, категорията хотел. Като цяло пакетите, които предлагат нашите курорти са доста по-евтини в сравнение с тези в другите страни“, обясни министърът на туризма.

Министърът на туризма съобщи, че от април месец предстои чужда авиокомпания да пусне редовни полети до няколко дестинации от летищата във Варна и Бургас.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.