Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

КЗП започва проверки в зимните курорти

КЗП започва проверки в зимните курортиснимка: bnr.bg

Комисията за защита на потребителите започва проверки в зимните курорти. Какво точно ще се проверява, обясни в предаването "Преди всички" нейният председател Димитър Маргаритов:

Нашите екипи започват в местата, където в предишни периоди сме констатирали нарушения и сега целта ще бъде дали тези нарушения са преодолени, дали въпросните обекти са изпълнили всички изисквания на закона. Съвместно с колегите от Агенцията по метрология и технически надзор ще направим проверки на съоръженията. Надявам, се това да успеем да го сторим още преди откриването на сезона. Също така ще проследим дали постите са категоризирани и се съдържат всичката необходима информация, за това как могат безопасно да се експлоатират.

Маргаритов каза, че все още няма жалби за разминаванията между предлаганото в дадена оферта и действителната ситуация

Към момента все ще нямаме жалби, защото повечето обекти все още не са приели първите си гости. Отправям апел и към търговците да поддържат високо ниво и това, което са поели като ангажимент към своите клиенти, да го изпълнят така, както са го поели, защото през изминалите периоди това е било и основното нарушение в сферата на туризма, за което сме получавали най-много сигнали, че нещо се обещава, а после не може да бъде изпълнено. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.