Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Ангелкова: Документите за категоризация и прекатегоризация ще се подават и по електронен път

Министър Ангелкова: Документите за категоризация и прекатегоризация ще се подават и по електронен път

Министерството на туризма работи за електронизация на услугите, така че документите за категоризация и прекатегоризация на туристическите обекти да се подават и по електронен път. Става дума за основните услуги в Министерството на туризма- категоризация на местата за настаняване и на заведенията за хранене, на СПА, балнео и уелнес центровете и документите за регистрация на туроператорите и туристическите агенти.

Това допълнително ще намали административната тежест за бизнеса и гражданите. Създаден бе също Обществен съвет към министъра на туризма и предстои да се обсъдят промени в настоящата наредба за категоризация и прекатегоризация. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова във Велинград на среща с представители на местната власт и туристическия бранш от региона.

Тя припомни, че ведомството вече е създало 8 културно-исторически дестинации и съвместно със земеделското министерство разработи 12 винено-кулинарни дестинации.

Предстои със ЗИД на Закона за туризма да се въведе доброволен етикет за качество в сектора, каза още тя и посочи, че институцията работи по обществената поръчка за създаване на Единна система за туристическата информация (ЕСТИ), която трябва да свърже в реално време регистрите на хотелите с Министерството на туризма, с МВР, НАП и общините. Вярвам, че до 6 месеца ще покажем демоверсията на системата, коментира министърът.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.