Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Сезонът наближава и строителството по морето трябва да секне

Сезонът наближава и строителството по морето трябва да секнеснимка: btvnovinite.bg

Забрана на строителството в повечето морски курорти влиза в сила от вторник. Затова и на първа линия на Златни пясъци до последно текат строителни дейности. Още по-активно се работи на юг, където освен че се издигат нови, се ремонтират съществуващи хотели.

Строителната забрана влиза в сила от вторник за Варна, Балчик, Каварна и Шабла, Несебър, Созопол, Царево. На 1 юни ограниченията ще обхванат Варвара и Синеморец, най-късно – Поморие (15 юни) и Бургас (1 юли).

Мащабното строителство в Слънчев бряг, започнало още през октомври, е на финала. „Поне около 10 хотела в момента се довършват. Правят се нови басейни… преустройват се етажи, сменя се оборудване”, посочва зам.-председателят на хотелиерската и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов.

Ръстът в строителството по курортите на юг е от три години. Инвестира се в спа центрове, басейни, казина и обновяване на базите.

„Прави впечатление, че инвеститорите вече започват да залагат не толкова на евтиното и некачественото, а на по-скъпи материали, доста по-качествени, и се опитват да вдигат самите звезди на хотелите”, отбелязва инж. Натали

Глобите за физически лица са от хиляда до 10 хиляди лева, а за фирми – от 10 до 50 хиляди. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.