Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Ангелкова след проверка на пречиствателна станция Несебър: Станцията има нужния капацитет и за най-натоварения летен месец

Министър Ангелкова след проверка на пречиствателна станция Несебър: Станцията има нужния капацитет и за най-натоварения летен месец

Пречиствателната станция на Несебър има капацитет да поеме водата и в най-натоварения туристически месец. Това посочи министърът на туризма Николина Ангелкова, след като на място участва в проверка на съоръжението. В инспекцията се включиха и представители на местните контролни органи. Пиков момент в сезона е периодът от края на юли до последните дни на август, ръководството на станцията ме увери, че и тогава няма да има проблем с пречистването на водата, каза още министърът.

Станцията е предназначена за 220 хил. еквивалент жители. Капацитетът й позволява постъпването и пречистването на 640 литра в секунда. Различните етапи са механично, биологично, обеззаразяване и заустване в Черно море. Водата е пречистена до такава степен, че може да се влее в Черно море на разстояние 1 морска миля и дълбочина 18 метра.

По информация на РИОСВ проби от станцията се взимат преди началото на летния сезон, а в активния му период- всеки месец. До момента всички материали, които са взимани от станцията на Несебър не са превишавали нормите за заустване на отпадни води.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.