Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

1250 от обслужващия персонал на "Албена" са чужденци

1250 от обслужващия персонал на "Албена" са чужденци

50 процента от обслужващия персонал на „Албена“ АД са чужденци – от Украйна и Бесарабия, основно. На 1 юли идват 50 виетнамци. Те работят със заплащане, равно с българите, иначе трябваше да затворим една трета от курорта“ – каза изпълнителният директор Красимир Станев. Чужденците работят в ресторанта, в кухнята, в търговската зала, като камериерки, общи работници, озеленители. Според Станев, през следващите години поне 50 процента от персонала на „Албена“, който е от 2500 души, ще бъдат чужденци. „Предвиждаме специални посещения за търсене на работници в други държави – Филипини, Азия, Турция“ - добави той.

„Очаквам спокоен, хубав сезон. Заетостите са по-добри от м.г. Вече от няколко години се наложиха германските туристи като най-многобройната група, след това идва Скандинавия. Има много туристи от Полша, Франция, както българи и румънци. За втора година руснаците намаляват“ – прави статистика Станев. Според него, заради слабата турска лира, руснаците могат да получат повече услуги в курортите в южната ни съседка.

Той посочва като голям проблем, че много руснаци си купиха апартаменти по Черноморието, които отдават под наем, за което не плащат данъци. Но това убягва на българското законодателство – категоричен е експертът.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники