Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ангелкова ще съди Бранимир Ботев

Николина Ангелковаснимка: bnr.bgНиколина Ангелкова

Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви, че ще заведе дело за клевета срещу бившия зам.-министър с ресор "Туризъм" Бранимир Ботев, съобщава агенция "Фокус".

Тя обяснява, че мотивът й за това са опити за намеса на името й и това на институцията във връзка с евентуални криминални деяния.

По-рано в телевизионно интервю Ботев разказа, че през нощта къщата му в Евксиноград е била нападната, и той тълкува това като опит да бъде сплашен, защото коментирал, че "управлението на Ангелкова дава туризма у нас на мутрите".

"Абсурдно е някой да твърди такива неща. Има органи, които ще се заемат с това. За мене е абсолютно недопустимо по този начин да се уронва престижът на институциите и да се създават такива внушения. Това адски много вреди на туризма. Разбирам, че някои хора търсят медийни изяви, но не смятам, че това е начинът и не смятам, че по този начин човек, който твърди, че мисли за българския туризъм и е работил за българския туризъм, следва да се отнася към този сектор на икономиката", каза в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова.

Изключително много постигнахме през последните години и всички тези действия няма да доведат до нищо положително – нито като имидж, нито като реклама на България, като дестинация, посочи още министър Ангелкова.

Бранимир Ботев отговаряше за туризма в рамките на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма по време на правителството "Орешарски". Оставката на Ботев беше поискана от министъра на туризма Николина Ангелкова още в първите дни след сформирането на кабинета "Борисов". / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники