Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

През лятото 4.5 млн. туристи са посетили България, отчете Ангелкова

Николина АнгелковаНиколина Ангелкова

Над 4 милиона и 480 хиляди чуждестранни туристи са посетили България през юни, юли и август, а приходите от туризъм са с 3.6% ръст, отчете министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за БНТ.

"6.9 милиона чуждестранни туристи са от януари до август, коетое ръст от около 6% и поставя България на едно от челните места за устойчивост като дестинация и като избор на туристическия продукт", отбеляза тя.

За първите 7 месеца над 2 милиарда евро са приходите от международен туризъм, което е ръст от около 8.1%, информира още Ангелкова. Само за юни и юли, които са активните месеци на летния сезон, имаме над 1 милиард и 200 милиона евро приходи, допълни още тя. По думите й за миналата година около 12% от БВП се дължи на туризма.

"Равносметката показва, че 4 и 5-звездните хотели вече последователно 3 години са на първо място като избор за място за настаняване на всеки, който посещава нашата страна. 65% от чуждестранните туристи отсядат в такива хотели", коментира министърът.

Тя отчете, че през лятото тя и екипът й са направили над 300 проверки по плажовете. Най-честите нарушения били свързани с липса на спасители и оборудване на спасителните и медицински постове, указателни табели и надвишаване на търговската площ. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.