Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ангелкова отчете 31% повече чужди туристи в България тази година за разлика от 2015 г.

Николина АнгелковаНиколина Ангелкова

Ръст от 31 процента на чуждите туристически посещения тази година спрямо 2015 г. и превръщането на България в привлекателна целогодишна туристическа дестинация, отчете министърът на туризма Николина Ангелкова, предава БТА.

Общият брой на чуждестранните туристи през 2017 г. е 8 милиона 882 хиляди души - над един милион повече от населението на страната, припомни Ангелкова.

Тя посочи, че туризмът е доказал потенциала си като един от основните генератори на растеж в световната икономика - има 10.4 на сто от световния БВП, дава заетост на над 313 миилона души. България е част от тези положителни тенденции - туризмът има почти 13 процента дял от БВП и работим страната ни да се наложи като четирисезонна дестинация с нейните световно известни зимни и морски курорти и прекрасни плажове, отбеляза министърът.

По думите й предстои страната ни да бъде открита и с богаството на минерални извори и спа комплекси. Тя напомни, че сме наследници на древни цивилизации, имаме над 40 хиляди исторически паметници и обекти, които правят България една от най-атрактивните дестинации за хора, интересуващи се от история и култура.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.