Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ангелкова: Ключов приоритет е да започнем да издаваме визи по електронен път

Николина АнгелковаНиколина Ангелкова

Летният сезон приключи изключително успешно. Имаме над 5 млн. и 400 хиляди чуждестранни туристи, което е ръст малко над 4% спрямо преходната година. Като цяло за последните 3 години ние бележим 31 % ръст на чуждестраннитите туристи на годишна база, което е изключително голям успех. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването "Още от деня" по БНТ.

Стремежът ни е да сме целогодишна туристическа дестинация. Трябва да се спазва екологичното и европейско законодателство и да се намери балансиран подход и смятам, че туризмът хармонира с екологията, а лифтът е най-екологичния вид транспорт, добави министърът на туризма.

Тя бе категорична, че сме подготвени за зимния сезон. Ще сме безкомпромисни по отношение на контрола за предлаганите по курортите услуги, каза тя.

Николина Ангелкова, министър на туризма: На 17 януари се надяваме да влезе в сила софтуер по защитени канали, който гарантира личните данни, и всяка една институции ще може да ги ползва. При регистрация ще постъпва информация до НАП и другите отговорни институции. Ще може да се правят и анализи по профила на туристите и очакванията, за да се подобри качеството на услугата и да повишим интереса към 4-5-звездните хотели.

Тя открои и че се водят разговор с външно министерство за облекчаване достъпа до България като туристическа дестинация за страните, за които се изисква виза.

Ангелкова отбеляза, че се обмисля въвеждане на електронен вариант за кандидатстване и получаване на визи. Работим за далечните пазари. Надяваме се да се случи, това е ключов приоритет, бе категорична тя.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.