Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Максим Орешкин: С 25% се е понижил туристическият поток от Русия към България

Максим ОрешкинМаксим Орешкин

Туристическият поток от Русия към България през последните години се е понижил с 25 процента. Това каза министърът на икономическото развитие на Руската федерация Максим Орешкин на Българо-руския бизнес форум в областта на туризма в София. Според него основната причина за това е, че българският лев е привързан към еврото. "Това от своя страна прави българският лев много стабилна валута през последните 5 години", добави Орешкин.

По думите му, заради привързаността на българския лев към еврото, пътуванията до България са с 15-20 процента по-скъпи, отколкото тези до Сочи, Тунис или Турция. Според него конкурентността на българския продукт пада и повечето руски туристи или предпочитат да почиват в Русия или да посещават Турция. "Ясно е, че това е фундаментален проблем за България, защото българският лев е свързан с еврото и това няма как да се промени", изтъкна Орешкин. / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники