Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

АТОР: Водим разговори България да издава повече многократни визи за Русия – за две и повече години

Майя ЛомидзеМайя Ломидзе

Водим разговори България да издава повече многократни визи за Русия – за две и повече години. Това каза изпълнителния директор на Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР) Мая Ломидзе по време на откриването на Българо-руски бизнес форум в областта на туризма, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„По време на форума много пъти се казаха числата за потока руски граждани в България и български туристи в Русия. Ние прекрасно разбира, че двете числа са една малка част от това, което всяка държава може да предложи на другата“, заяви Ломидзе.

Тя припомни, че преди няколко години в Русия е имало сериозни проблеми по отношение на визите. По думите, българското консулство е едно от образците, с които държавата никога не е имала проблеми.

„По време на срещите с министъра на туризма на България Николина Ангелкова говорихме за това България да издава повече многократни визи за Русия – не едногодишни, а за две и повече години. Защото нуждата от често изваждане на визи е причина хората да не посещават държавата“, каза още Ломидзе. „С Ангелкова стигнахме и до извода, че България не е достатъчно лансирана в Русия. Знае се само за морето и планинските курорти. Знае се и за - историческия и балнео и спа туризма, но това практически нищо не променя. За да се увеличи интересът, страната трябва да лансира колкото може повече своите възможности“, посочи тя.

Ломидзе обясни, че Асоциацията на туроператорите в Русия е предложила на министър Ангелкова да предложи програма къде и как да се лансира България в Русия и в кои периоди кой вид туризъм да се представя. „Националният съвет по туризъм е готов да се включи в развитието на нови за руските туристи видове туризъм. И България може да бъде олицетворение на това“, коментира тя.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.