Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ръст на цените със 7-11% за летния сезон у нас

Ръст на цените със 7-11% за летния сезон у насснимка: btvnovinite.bg

Цените за лeтния сезон ще нараснат със 7-11%, няма как да имаме спад, прогнозира директорът на Институт за оценки и анализи в туризма Румен Драганов в „Тази сутрин”. Според него това е така, защото имаме ред увеличения – на бензина, горивата, енергоносителите, както и увеличение на заплатите на персонала в туризма.

Той посъветва да се замислим за ранно записване, където цената ще е с 30% по-ниска, а най-високата ще е на рецепция в сезона, добави Драганов.

Изключително занижени нива на брой туристи сочат анализаторите за този летен сезон. Според Драганов това обаче не може да се каже сега, понеже периодът е динамичен и има изкуствено забавяне с цел да се привлекат клиенти.

Младежите от Aнглия, които пълнят улиците на курорта през лятото, тази година ще са значително по-малко. Хотелиерите си обясняват резкия спад на предварителните резервации с брекзит.

Директорът на Институт за оценки и анализи в туризма обаче смята, че именно "разводът" на Великобритания с ЕС може да доведе туристи от Англия у нас, понеже сме низкобюджетна дестинация. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники