Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Срив на зимния туристически сезон в Банско

Срив на зимния туристически сезон в Банскоснимка: standartnews.com

Сериозен спад на туристите през зимния сезон в Банско отчетоха представителите на туристическия бранш в града. По официални данни става въпрос за срив на туристическия сезон от порядъка на 17 – 20 на сто, но хората от бранша смятат, че той е много по-голям. По преценка на Съюза на туристическия бизнес най- голям е отливът на гостите на курорта от Турция, от Великобритания и от Русия и най-вече от България.

Въпреки че по време на Световната купа по ски базата е била заета почти на сто процента, това не е компенсирало намаляването на посетителите по време на сезона.

Основната причина тук търсят в това, че пред кабинковия лифт опашките са огромни, скиорите са изнервени и често след една такава ваканция се отказват да почиват у нас. Този проблем продължава да виси от години, а както стана ясно през последните месеци, едва ли скоро ще бъде решен.

Браншовиците са на мнение, че "принос" са дали също рекламата на курорта като най-евтина зимна дестинация и ценовия дъмпинг, който изкривява конкурентната среда и през последните години в Банско идват все по-неплатежоспособни туристи.

Индикациите за задълбочаване на проблемите са от няколко години, но през последния зимен сезон резултатите са повече от тревожни. Нещо, което експертите прогнозираха още в началото на зимния туристически сезон. / Банкир

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники