Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Ангелкова и египетската й колега подписаха в Бургас меморандум за сътрудничество в туризма

Министър Ангелкова и египетската й колега подписаха в Бургас меморандум за сътрудничество в туризма

Египет има много добри практики в туризма, свързани с механизми за привличане на повече посетители, особено в крилата на сезона, които могат да са полезни и у нас. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова при подписването на Меморандум за разбирателство между Министерството на туризма на Република България и Министерството на туризма на Арабска република Египет с египетската й колега д-р Рания Ал-Машат. Двете парафираха документа в Бургас в присъствието на кмета на града Димитър Николов.

Министър Ангелкова посочи, че целта на документа е да бъдат задълбочени приятелските отношения и сътрудничеството между двете страни, както и да се създаде възможност за обмен на опит за насърчаване на рекламата и популяризирането на България в Египет и обратно. Документът дава основата и очертава конкретен план за действие, коментира още тя.

Чест е за мен да работя с българския министър, заедно ще създадем нови работни места и в България, и в Египет, каза д-р Рания Ал-Машат. Тя посочи още, че отчитайки важността на туризма в икономките на двете страни, е важно да се насърчава развитието на този сектор. Египет стартира туристическа програма в края на 2018 г. с много реформи, които ние внедряваме и искаме да споделим с България, коментира министър Рания Ал-Машат. Тя сподели още, че европейските туристи в Египет са много важни и иска да види повече българи там.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники