Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прокуратурата разпореди да се провери безопасни ли са басейните и плажовете

Прокуратурата разпореди да се провери безопасни ли са басейните и плажоветеснимка: dnevnik.bg

Върховната административна прокуратура възложи проверка за законност за безопасността на услугите и изпълнението на здравните изисквания на плувни басейни и плажове.

Проверката е възложена на председателя на Комисията за защита на потребителите, главния държавен здравен инспектор и регионалните инспекции предвид правомощията за извършване на контрол и налагане на санкции по Закона за защита на потребителите и Закона за здравето, съобщиха от държавното обвинение.

Според законодателството производителите на стоки и лицата, предоставящи услуги, са длъжни да предлагат на потребителите само безопасни стоки и услуги, а посочените места са обекти с обществено предназначение, за които са установени ред здравни изисквания.

Срокът за извършване на проверката е до 15 август, когато на прокуратурата ще се представи обобщена информация за констатираните нарушения, предприетите конкретни мерки и действия за отстраняване на разкритите случаи на неспазване на закона и последиците от тях.

Целта на проверката е да се защити здравето на хората във времето, когато ползването на плувни басейни и плажове се увеличава, уточняват от прокуратурата.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.