Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Първият български туристически информационен център бе открит в Пекин

Първият български туристически информационен център бе открит в Пекин

Първият от общо седем туристически информационни центрове за България бе открит на 20 юни 2019 г. в Пекин. На церемонията присъстваха посланикът на България в Китай Григор Порожанов, генералният секретар на Световния туристически алианс, представител от Министерство на туризма на България, китайски партньори.

Посланик Порожанов изрази радостта си от създаването на първия туристически информационен център за България в Пекин, като продължение на практиката, започната от Министерството на туризма и създадения Туристически информационен център за България в Шанхай. Посочи необходимостта от повишаване видимостта на България в Китай и подчерта подходящия момент за откриването на туристическия център в годината, в която честваме 70-годишен юбилей от установяване на дипломатически отношения между двете държави. Посланикът изтъкна традиционно приятелските отношения между двата народи и желанието да се популяризира България сред китайските туристи.

Директорът на дирекция „Проекти и програми в туризма“ Милка Нанова изтъкна общите усилия на Министерство на туризма на България и на Министерството на външните работи за навлизане на български туристически компании на китайския пазар и за увеличаване на туристическия поток от Китай към България.

Генералният секретар на Световния туристически алианс Лиу Шиджун представи накратко организацията и заяви готовността на ръководството да съдейства на българската страна, включително и на центъра, представен от китайската компания ХайСиас, за по-доброто информиране на китайските граждани за възможностите за туризъм в България.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.