Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

100 000 души по-малко туристи по Черноморието през юни

100 000 души по-малко туристи по Черноморието през юниснимка: monitor.bg

През юни спадът на туристите по Черноморието е близо 100 000 души. Това каза днес във Варна директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Той участва в 69-та научна конференция на Международната асоциация на научните експерти по туризъм, която се провежда в крайморския град.

Драганов уточни, че спадат по Южното Черноморие е около 55 000 души, а по Северното - около 44 000 туристи. Той коментира, че е много важно да не се генерализира, когато се говори за спад, защото трябва да се отбележи, че има хотели, които са работили от началото на сезона с много добра заетост - над 80%, а през август са достигнали 100 и над 100% заетост.

Ние имаме прекрасни хотели, които работят много добре и се позиционират добре на външните пазари, но в същото време има и хотели, които са с ниско качество, смята експертът. За намалението на туристите той допълни, че синусоидата на туризма винаги показва, че след значителни нараствания следват спадове.

Драганов каза в отговор на въпрос, че България е туристическа дестинация четири сезона, защото те са ясно изразени. Той уточни, че през летния сезон страната посреща най-голям брой чуждестранни туристи, броят на българските също е най-висок, а лятото представлява малко над 50 процента от туризма.

През есенния сезон обслужваме около 1.7 милиона чуждестранни посетители, зимният период е най-силен след летния, а най-слаб пролетният - с 1.1 милион чуждестранни посещения, каза още специалистът. / Монитор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.