Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

36 милиона евро са задълженията на „Томас Кук” към българските хотелиери

36 милиона евро са задълженията на „Томас Кук” към българските хотелиери

Фалити на хотели в „Слънчев бряг” може да последват банкрута на „Томас Кук”. 36 милиона евро са задълженията на британския туроператор към българските хотелиери.

Около 58 са българските хотели, които работят с британския туроператор. Според изчисления на председателя на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов загубите за бранша могат да стигнат до 100 милиона лева.

В момента в хотела има над 200 британски и германски туристи на „Томас Кук”. От управата са категорични, че след като ги изпратят, повече няма да приемат гости на фалиралия туроператор.

„Няма смисъл, при условие, че чакаме такава голяма сума, да продължаваме да субсидираме Томас Кук", заявява хотелиерът Ростислава Димитрова и допълва, че към днешна дата не може да ви каже какви ще са загубите, а „следващите дни ще правим разчети, но за нас загубите са много големи, защото те са ни основен партньор".

45 хотела в Слънчев работят с „Томас Кук” и са потърпевши от фалита на туроператора.

„Реално може да последват фалити на хотели и на всички по веригата, които са. Това са големи суми, които нямаме виждане кога ще бъдат платени… И работници очакват заплати, и доставчици очакват плащания", Пламен Копчев, председател на Съюз на собствениците в „Слънчев бряг”. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники