Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

За периода януари-август: 4,6% ръст на приходите от нощувки

За периода януари-август: 4,6% ръст на приходите от нощувки

Над 1,208 млрд. лв. са приходите от нощувки в местата за настаняване с 10 и повече легла в цялата страна за периода януари–август 2019 г. Отчита се ръст от 4,6 на сто в сравнение със същите месеци година по-рано, показват обобщените резултати за годината по данни на Националния статистически институт.

Постъпленията от нощувки, реализирани от българи през 8-те месеца на 2019 г., са над 304 млн. лв., отчитайки значително нарастване от 15,4% спрямо същия период на предходната година. Приходите от нощувки на чуждестранни граждани са близо 904 млн. лв. с увеличение от 1,4 на сто.

Данните са показател, че туризмът запазва устойчивото си развитие и през 2019 г. въпреки предизвикателствата. Удовлетворена съм, че мобилизацията в сектора и предприетите действия за насърчаване на пътуванията на българските и чуждестранните туристи дават резултат, коментира министър Николина Ангелкова. Добрите постижения са стимул за всички заети в туризма, но и отговорност за бъдещата съвместна работа, за да запазим постигнатото и занапред.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.