Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ангелкова подкрепя идеята за падането на визите за Русия и Турция

Ангелкова подкрепя идеята за падането на визите за Русия и Турцияснимка: btvnovinite.bg

Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви пред Би Ти Ви, че подкрепя идеята визите за граждани на Русия да паднат, като уточни, че това е особено наложителни за туристическите визи. По думите ѝ това трябва да стане и за турските граждани, тъй като ако има летен сезон, очакванията са гражданите на много съседни страни да посетят българското Черноморие.

Тя изрази надежда, че на 15 юни ще може да започне летният сезон и да продължи поне през юли и август. Ангелкова не одобри решението на Гърция да изисква декларация от всички чужди туристи, че не са заразени с коронавирус.

"Важно е да има общо решение на ниво ЕС за хората, които искат да пътуват за почивка. Трябва да има единна политика. В момента и ние обсъждаме специална декларация, в която всеки пристигащ в страната да декларира, че не е заразен", каза още тя.

Ангелкова допълни, че до момента няма информация да има фалирали или изпаднали в несъстоятелност хотели и туроператори. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники