Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Ангелкова в Слънчев бряг: На 17 плажа чадърите и шезлонгите ще са безплатни

Министър Ангелкова в Слънчев бряг: На 17 плажа чадърите и шезлонгите ще са безплатни

Правим всичко възможно да привлечем туристите и да облекчим бизнеса, който е сред най-пострадалите от световната криза с коронавируса. Изключително важно е да предлагаме качествен продукт и здравето на хората да бъде защитено. Това заяви в Слънчев бряг министърът на туризма Николина Ангелкова след работно посещение по Черноморието.

Бяха проведени срещи с представители на сектора, които са особено важни след разговорите на министър-председателя Бойко Борисов с премиерите на Гърция и на Румъния и с президента на Сърбия за отваряне на общите граници с цел туризъм от 1 юни, а от 15 юни и с други държави от ЕС, каза тя.

Една от основните мерки, която предприехме, е намаляване цените на чадърите и шезлонгите. По закон те трябва да бъдат намалени минимум с 50%. Вече имаме почти пълна готовност и като цяло цените са доста намалени, поясни министърът на туризма.

Сега действат 57 договора за концесии и 75 – за наем на плажове, стана ясно от думите й. От 132 плажа общо със сключени договори 17 ще са с нулеви цени, за останалите основните цени варират от 1 до 5 лв. Нулеви са цените на чадъри и шезлонги за Каваци-юг, Каваци-север, Елените, ММЦ Приморско, Царево-централен, Ахелой, Обзор-юг и др. В Златни пясъци плажните принадлежности ще са по 2 лв., в Слънчев бряг - по 4 лв., Албена - 1 лев. Балчик - 1,5 лв., Созопол - между 3 и 5 лв.

Министърът обърна внимание, че всички стопани ни плажни ивици трябва да предложат 50-процентно намаление за плажните принадлежности. При неспазване на нормативните изисквания глобата е 50 хил. лв., а при повторно нарушение - 100 хил. лв.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.