Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Николина Ангелкова: Летният сезон може да продължи до края на октомври

Николина Ангелкова: Летният сезон може да продължи до края на октомвриснимка: bgnesagency.com

„Планираните полети от 25 юни до края на септември за Летище Бургас са над 10 600, а за Летище Варна - над 6400. Летният сезон може да продължи до края на октомври“, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг.

Очакваме първите потвърдени чартърни полети да се реализират на 26 юни за Летище Бургас, от Амстердам, другите от различни градове в Германия, добави министърът. По думите й първите планирани чартърни полети за Летище Варна са на 29 юни.

„България първа отвори своите граници за 29 държави още на 1 юни без 14-дневна карантина, припомни днес министърът на туризма и отбеляза, че от 15 юни те вече са 34.

„От март не сме спирали да сме в комуникация с колегите министри на туризма и мениджърите на водещите туроператори“, заяви Ангелкова.

„Това, което наблюдавам като позитивно отношение към пазара в България, е свързано с важната мярка, която Народното събрание гласува – именно възможността за субсидиране с 35 евро на седалка по отношение на чартърните полети. Това дава възможност ние да удължим летния туристически сезон до края на октомври“, отчете министър Ангелкова.

Според нея раздвижване в сектора показват и данните от Единната система за туристическа информация, която показва, че от 22 май до сега над 91 хил. туристи са пренощували в места за настаняване. От тях 93% са българи, а останалите са чуждестранни.

Страната ни очаква и единни указания от Европейската комисия по отношение на целевите ни пазари от трети страни, които са извън Европейския съюз – Русия, Украйна, Молдова, Турция.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.