Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ангелкова: Изчакваме указанията на ЕК за туристите от Русия, Турция и Израел

Ангелкова: Изчакваме указанията на ЕК за туристите от Русия, Турция и Израел

България очаква в началото на следващата седмица да получи указания от Европейската комисия, свързани с възможностите за пътуванията на хора от страни извън Европейския съюз, обяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

По думите ѝ това касае ключови за страната пазари в сектора като Русия, Израел, Украйна, Беларус, Турция и др.

"Хубавото е, че от петък има доста сериозно раздвижване в сравнение с това, което беше миналата седмица. Има доста българи, които са избрали Черноморието. Надявам се тази седмица да се завърти колелото и планираните чартърни полети да се осъществят, за да може да се усети по-голямо раздвижване, особено в по-големите курорти като "Слънчев бряг", "Златни пясъци" и "Албена", които основно разчитат на чуждестранни туристи", каза Ангелкова пред "Нова".

Министърът на туризма предупреди, че е важно "да се продава добър, качествен продукт на разумна цена, която да привлече туристите", защото за България е много важно този сезон да успее да удържи. "Следващият също ще бъде много труден", каза тя и посочи, че за да може да се възстанови туризмът, е необходимо време. / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники