Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Ангелкова проведе разговори с водещи украински туроператори

Министър Ангелкова проведе разговори с водещи украински туроператори

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе разговори по телефона с мениджъри на водещи украински туроператори и обсъди с тях възможностите за насърчаване притока на туристи от страната им. Това става възможно след заповед на българския министър на здравеопазването Кирил Ананиев, с която от 16 юли се разрешава влизането без задължителна карантина на граждани от още държави на територията на България, между които и Украйна. Министър Ангелкова разговаря с Дмитрий Сероухов, главен изпълнителен директор на JOIN UP, а също и с Олга Алексеенко, изпълнителен директор на LLC "Alph tourist operator".

Министърът на туризма подчерта, че през последните години Украйна е сред водещите пазари за входящ туризъм на България, и запозна събеседниците си с мерките у нас за безопасност на туристите в условията след световната пандемия. През миналата година в България са реализирани над 471 хил. посещения на украински туристи, което бе 24 на сто ръст спрямо рекордната за отрасъла 2018 г.

Украинските мениджъри също припомниха добрите двустранни традиции в туризма и изказаха увереност, че много техни сънародници ще предпочетат България като маршрут за пътешествие и отдих заради нейната природа и богата история.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.