Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Израелски туристи вече ще могат да посещават България

Израелски туристи вече ще могат да посещават България

Държавата Израел вдига забраната нейни граждани да пътуват до България. С решение на правителството на Израел страната ни е извадена от ограничителния списък за пътувания заради опасността от разпространението на COVID-19.

България приветства промяната, която ще насърчи туристопотока до края на лятото и за предстоящия зимен сезон, заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Това става факт след активната позиция на страната ни в контактите с администрациите на Израел по дипломатическо и експертно ниво, допълни тя.

На 6 август вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе телефонен разговор с министъра на туризма на Държавата Израел Асаф Замир. Тя подчерта, че се прилагат всички необходими мерки, които да гарантират сигурността и здравето на туристите. Тя подчерта, че до този момент няма случай на заболял турист от коронавирус по българското Черноморие.

Дни преди разговора министър Николова обсъди двустранното сътрудничество в туризма и с посланика на Държавата Израел в България Н.Пр. Йорам Елрон. Израел е сред важните генериращи пазари за входящ туризъм на страната ни и тези отношения са с много дълги традиции, посочи вицепремиерът. Израел заема 12-о място в класацията за входящ туризъм на България за 2019 г. с близо 245 хил. туристически визити, но потенциалът е по-голям.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.