Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вицепремиерът Марияна Николова проведе работна среща с Н. Пр. Анатол Чебук, посланик на Република Молдова

Вицепремиерът Марияна Николова проведе работна среща с Н. Пр. Анатол Чебук, посланик на Република Молдова

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с Н. Пр. Анатол Чебук, посланик на Република Молдова у нас. Основен акцент в дискусията бяха възможностите за облекчаване на условията за пътувания на молдовски граждани в България и подготовката за предстоящия зимен сезон.

От началото на месец август молдовски граждани могат да посещават България при представяне на отрицателен PCR тест, като към момента съвместно с всички компетентни институции се обсъждат възможностите за отпадане на това изискване, информира министър Николова. И подчерта, че молдовските туристи са желани гости у нас. През 2019 г. те са били повече от 256,7 хил., което представлява ръст от 10.3% спрямо 2018 г., показват данните на Националния статистически институт.

Н. Пр. Анатол Чебук благодари за организирана среща и информира, че се водят разговори за облекчаване на транзитно-преминаващите туристи, което се очаква да повиши броя на посещенията им. Посланикът постави въпроса за мерките и действията, които се планират за предстоящия зимен сезон. В отговор вицепремиерът увери, че се прави всичко възможно за обезпечаване на сезона. За нас е важно да има чуждестранни гости в курортите ни, които са напълно безопасни, посочи още тя.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники