Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Николова: Германия е сред най-важните пазари за туризъм за нас

Министър Николова: Германия е сред най-важните пазари за туризъм за нас

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе видеоконферентен разговор с ръководството на германския туроператор FTI Group. От страна на компанията участваха Рихард Бродрехт, изпълнителен директор, Юлия Вьорле, мениджър Маркетинг туристическо партньорство, FTI Touristik GmbH и Лука Пиконе Киодо, директор за Югоизточна Европа, FTI Touristik GmbH.

Германия е сред най-важните пазари за входящ туризъм за България и FTI Touristik GmbH е един от туроператорите, които са от изключително важно значение за нас. Страната ни разчита на немските туристи и се надявам да сме здрави и следващият летен сезон да бъде по-успешен, каза министър Николова. Тя коментира, че предвид безпрецедентната криза, породена от коронавирус пандемията, е изключително важно държавата и бизнесът да обединят своите усилия, за да могат да преодолеят предизвикателствата пред туристическия сектор.

Статистиката сочи, че през 2019 г. броят на германските туристи, посетили България, надвишава 760 000, като нивата на посещенията през последните години са приблизително еднакво високи. Тази устойчива тенденция показва, че последните години германските граждани избират България като дестинация за туризъм, разпознавайки голямото разнообразие и качества на българския туристически продукт, коментира министър Николова.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники