Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Банско е първият ски курорт в Европа, който откри сезона

Банско е първият ски курорт в Европа, който откри сезонаснимка: bgnesagency.com

Банско откри днес зимния сезон, но туристите все още са много малко. Съоръженията в ски зоната работят, повечето писти са перфектно обработени, а снежната покривка във високите части на Пирин е над 1 метър. "Ние сме първият ски курорт в Европа, който стартира сезон 2020/2021 днес. Условията се перфектни, спазваме всички мерки за безопасност. Надявам се да не сме на загуба, но това ще стане ясно в края на сезона догодина", коментира Иван Обрейков, маркетинг директор на ски зоната.

Поради обилните снеговалежи от курорта предупреждават, че има лавинна опасност и препоръчват практикуването на зимни спортове да се извършва само в рамките на обозначените и обработени писти.

Създадена е организация да се спазват всички противоепидемични мерки. Маски не трябва да се носят единствено на пистите. В кабинковата линия се пътува с отворени прозорци, дезинфекцията на кабините се извършва редовно. В ски гардеробите се допускат до 15 души едновременно, ски училищата ще работят в групи от максимум 10 обучаеми.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.