Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вицепремиерът Марияна Николова пред руския посланик: България е готова да посрещне своите гости от Русия като една сигурна туристическа дестинация

Вицепремиерът Марияна Николова пред руския посланик: България е готова да посрещне своите гости от Русия като една сигурна туристическа дестинация

България е готова да посрещне своите гости от Русия като една сигурна туристическа дестинация. Вярвам, че границата между нашите държави ще се отвори скоро и руските туристи ще посетят страната ни още през настоящия летен туристически сезон. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация у нас Н.Пр. Елеонора Митрофанова.

Министър Николова обясни, че Министерството на туризма е в постоянен контакт с Министерството на външните работи и Министерството на здравеопазването и се проучват възможностите границата между двете държави да бъде отворена за пътувания. Надявам се, че след като това се случи, полетите до България за 2021 г. отново ще влязат в плановете на руските авиопревозвачи, поясни тя.

Вицепремиерът увери посланика, че Министерството на туризма ще продължи да работи в посока България да се реализира все по-успешно като целогодишна туристическа дестинация на руския пазар. В нормални условия ежегодно страната ни приема над 450 000 руски граждани.

От своя страна Н.Пр. Елеонора Митрофанова изрази задоволството си от проведената среща. Много се радвам, че имам възможност да работя в България - народ, който ни е много близък, заяви тя. И допълни, че за руските туристи ще бъде голяма радост фактът, че летният сезон у нас ще бъде открит от 1 май. По думите ѝ от изключително значение е руските туристи да имат точна и пълна информация как ще се осъществява туристическата дейност в България и при какви мерки.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники