Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вицепремиерът Марияна Николова пред медии във Варна: Обмислят се всякакви възможни варианти за облекчено влизане на туристите

Вицепремиерът Марияна Николова пред медии във Варна: Обмислят се всякакви възможни варианти за облекчено влизане на туристите

Обмислят се всякакви възможни варианти за облекчено влизане на туристите в страната. Предложили сме три възможности - сертификат за ваксинация, негативен PCR или сертификат за наличие на антитела. До края на седмицата очакваме Министерството на здравеопазването да издаде заповед с ясни и точни критерии за влизане в Република България. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова пред медии във Варна.

"Разчитам на здравните власти и тяхното решение, така че за майските празници да имаме посещения", уточни вицепремиерът.

Тя обясни още, че предвид факта, че туризмът е структурно определящ отрасъл за икономиката на страната, както и наближаващият летен туристически сезон, бе решено да се положат необходимите усилия заетите в отрасъла лица, които желаят да бъдат ваксинирани срещу COVID-19, да бъдат навременно имунизирани. "Призовавам бранша да бъде активен, за да може ефективно да се организира ваксинирането", бе категорична министър Николова.

По думите ѝ политиката за зелен сертификат за пътуване и за отваряне на зелени коридори ще продължи, като и това лято приоритет остават основните структуроопределящи пазари и съседните страни.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники