Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вицепремиерът Марияна Николова: В готовност сме да започнем летния туристически сезон

Вицепремиерът Марияна Николова: В готовност сме да започнем летния туристически сезон

В готовност сме да започнем летния туристически сезон, вече стартирахме кампания „Безопасно Лято 2021“ и към момента всичко е заредено в социалните канали. Видеото вече е достъпно. То беше разпространено и през нашите телевизии, така че имаме агресивна реклама. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова по време на среща на министър-председателя в оставка Бойко Борисов и министъра на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов с представители на най-големите туристически сдружения и туроператори в страната.

"Министерство на туризма прие единни правила, които ще важат за всички места за хранене и настаняване, за всички заведения, в това число предложението на Министерство на туризма за начините за влизане в страната и практиките, които получихме са съгласувани със здравните власти", каза министър Николова.

По време на срещата проф. Ангелов уточни, че се обсъждат 3 варианта за влизане в страната - с ваксинационен сертификат, с отрицателен PCR тест или с отрицателен антигенен тест, с документ за преболедуване през последните 6 месеца.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники