Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Стела Балтова се срещна с посланика на Украйна: Работим за доверието на туристите

Министър Стела Балтова се срещна с посланика на Украйна: Работим за доверието на туристите

"Украйна е един от приоритетните пазари за туризъм у нас и като правителство много сериозно оценяваме приятелските ни отношения". Това заяви министърът на туризма Стела Балтова по време на срещата си с посланика на Украйна Н.Пр. Виталий Москаленко. Тя коментира, че основната задача на служебното правителство е бизнесът да работи спокойно в пандемията от COVID-19, както и да бъдат облекчени условията за влизане в страната.

Министър Балтова каза, че съгласно последната заповед на министъра на здравеопазването граждани на Украйна вече могат да влизат на територията на страната ни с негативен PCR или антигенен тест, с документ за завършена ваксинационна схема или чрез документ, показващ положителен резултат от PCR тест или бърз антигенен тест - за лицата, преболедували COVID-19 за периода от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на проведеното изследване. „Това означава „добре дошли в България“, бе категорична министър Балтова.

Служебният министър увери посланик Москаленко, че мерките, които се вземат във връзка с епидемиологичната обстановка, са ясни и се спазват стриктно. „Проверките ни са регулярни, като отговорността на сектор туризъм е на най-високо ниво“, поясни Министърът.

От своя страна Н.Пр. Виталий Москаленко благодари на министър Балтова за срещата и уточни, че голям брой туристи от Украйна имат желание да посетят България и изрази надежда, че броят им ще бъде по-голям от миналата година.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники