Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

МЗ: Започват проверки за носене на маски на закрито в заведенията по Черноморието

МЗ: Започват проверки за носене на маски на закрито в заведенията по Черномориетоснимка: bntnews.bg

Започват проверки за носене на маски на закрито в заведенията по Черноморието, както и в бензиностанциите. Това обяви на брифинг в Министерството на здравеопазването заместник-министър д-р Александър Златанов.

По думите му поради разгара на летния сезон и струпването на хора в крайпътните заведения и бензиностанциите, както и в заведенията на закрито по Черноморието, е необходимо да се носят маски, което ще отдалечи страната ни от преминаването в следващата зона по заболеваемост от COVID-19.

"Приканваме хората към отговорно поведение по заведенията, летните и планинските курорти, подготвяме заповед за осъществяване на контрол от институциите, които се грижат за това - МВР, РЗИ, БАБХ и общините, които имат правото да санкционират", допълни д-р Александър Златанов.

Според него, ако се спазват тези мерки, България може дълго време да остане в зелената зона.

Проверките ще обхванат заведенията, които са на закрито по черноморските курорти, бензиностанциите и хората, преминаващи транзитно през България.

Санкцията е 300 лева за неносене на маска и неспазване на мерките.

"В oбласт Бургас и Варна такъв активен туризъм не съм виждал от години. Трябва да се имунизира персоналът. Не е необходимо мерките да са драстични, а да се спазват. При покачване на случаите е възможно най-рано след 10 дни да се премине към затваряне на нощни барове и нощни заведения в тези области", подчерта д-р Александър Златанов. / БНТ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.