Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Проданов обсъди развитието на туристопотока с Русия с посланик Елеонора Митрофанова

Министър Проданов обсъди развитието на туристопотока с Русия с посланик Елеонора Митрофанова

Министърът на туризма Христо Проданов обсъди развитието на двустранния туристопоток между България и Русия с извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация в Република България Н. Пр. Елеонора Митрофанова.

"Истински вярвам, че нашите взаимоотношения трябва да са добри, да се задълбочават и нашите два народа да поддържат тясна връзка. Това ще гарантира и успешното бъдещо сътрудничество в туризма", заяви министър Проданов. По думите му, Министерство на туризма ще работи активно за популяризиране на дестинация България пред руските граждани, но и за възстановяване на интереса на българите към Руската федерация.

Той повдигна въпроса за подновяване на редовните линии от Русия до България, както и чартърите между двете страни. "Искрено се надявам, че руското правителство ще преразгледа ограниченията на авиосъобщенията и Ви уверявам, че аз и екипът ми сме насреща за съдействие, за да можем да решим този казус. За нас е важно туроператорите да имат сигурност и да плануват спокойно туристически пътувания", поясни министърът.

От своя страна Н. Пр. Елеонора Митрофанова изрази задоволството си от проведената среща. Тя акцентира, че има добри възможности за развитие на културно-историческия и поклоннически туризъм и в двете страни с наличието на множество културни сгради, религиозни обекти и места за поклонение. Необходимо е да се активизират установените канали на взаимодействие и сътрудничество, като сред тях е двустранната междуправителствена комисия, където туризмът неизменно е работна тема. Пандемията оказа негативен ефект между туристообмена между държавите и в посока възстановяване на двустранното сътрудничество ще се предприемат редица стъпки, като една от тях е активизиране на рекламните дейности на руския пазар.

По време на срещата бяха обсъдени темите за ускореното издаване на визи за руските граждани, които желаят да почиват у нас, както и важността от възстановяване на практиката за участие на руските градове и региони в туристически изложения и събития, свързани с туризма в България. Подчерта се важността от засилване и на българското участие в руските туристически форуми. „Това ще помогне за утвърждаване на по-тясно взаимодействие между туристическия бизнес на двете страни, за представяне на големия туристически потенциал на Русия и България“, заключи министър Проданов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.