Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Цените на храните на едро са с около 9% по-ниски, отколкото преди година

Цените на храните на едро са с около 9% по-ниски, отколкото преди годинаснимка: dnevnik.bg

Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните стоки на едро, се повиши в последната седмица на април с 0.79 на сто до 1.386 пункта, съобщава Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ). Спрямо края на април 2015 година ИТЦ е с 9.07 на сто по-нисък. През миналата година ИТЦ постига най-високо си ниво – 1.519 пункта, преди Великден, който беше и по-рано през април, информира БТА.

Оранжерийните домати поевтиняват през тази седмица с 0,4 на сто и се търгуват средно по 2.49 лева за килограм. Цената на доматите от внос се увеличава с 18.8 процента до 2.02 лева за килограм. Нараства и цената на краставиците от внос - с 19.5 процента, до 1.35 лева средно за килограм. Оранжерийните краставици поскъпват с 16.1 на сто и се продават по 1.80 лева за килограм. Цената на пресните картофи се понижава с 8.5 на сто до 1.35 лева за килограм на едро.

Зелената салата поевтинява с осем стотинки и се търгува по 0.37 лева за брой, а репичките - с 15 стотинки, до 0.32 лева за връзка.

Вносните ягоди поскъпват през тази седмица с 2.06 на сто до 3.09 лева за килограм.

Кравето сирене поскъпва с 0.2 на сто и се продава средно по 5.31 лв./кг, а кашкавалът тип "Витоша" - по 9.68 лв./кг. Олиото поевтинява с един процент и се търгува по 2.04 лева за литър. Цената на каймата се увеличава с пет стотинки до 4.61 лева за килограм, а на пилешкото замразено месо се понижава с 0.8 на сто и се продава по 3.65 лева за килограм на едро.

Захарта се търгува по 1.43 лв./кг, цената на брашното, тип "500", намалява с 1.2 на сто до 0.84 лева за килограм. Яйцата се продават 0.16 лева за брой на едро. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.