Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Германският президент: България има потенциал, от който трябва да се възползва

Германският президент: България има потенциал, от който трябва да се възползва

България има потенциал, от който трябва да се възползва, като премахне спирачките пред растежа на икономиката, каза федералният президент на Германия Йоахим Гаук на форум на Германо-българската търговско-индустриална камара. Германският президент напомни, че за успешно икономическо развитие на всяка държава основна предпоставка е върховенството на закона, предвидимата правна среда, „ясни и изчерпателни“ правила за борбата с корупцията.

„За изминалите 25 години България показа, че може да постига успехи – извърши структурни реформи, в резултат на които постигна до кризата от 2008 г. устойчив икономически растеж и ниска безработица. Днес България отново се завръща на този път“, каза президентът Йоахим Гаук. Въпреки това оценката на германския бизнес е, че българската икономика все още се развива под потенциала си. Модернизацията на инфраструктурата, правната сигурност и борбата с корупцията са основни предпоставки за повече германски инвеститори в България, посочи още Йоахим Гаук.

Президентът Росен Плевнелиев изтъкна в приветствието си към бизнес форума, че България прави тежки реформи, включително в регулаторите, за които бизнесът се оплаква, че не сработват. „Провеждаме тежки и отговорни реформи в сферите на правосъдието, образованието, здравеопазването, администрацията, работим и за истински независими и работещи регулатори. Те трябва да покажат на бизнеса, че в България има правила и те се спазват от всички“, заяви държавният глава.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники