Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

"Булгартрансгаз" предвижда нарастване на добива и потреблението на газ у нас

"Булгартрансгаз" предвижда нарастване на добива и потреблението на газ у насснимка: hashtag-bg.com

"Булгартрансгаз" прогнозира ръст от 40% в потреблението на газ у нас през следващите 10 години. В плана си за развитие на мрежата за този период, компанията смята да инвестира близо 1 млрд. лева в разширяване на газовата инфраструктура, като по-голямата част от финансовия ресурс е концентриран за използване през следващите две години.

От дружеството предвиждат нарастване на местния добив за следващите години, от почти нулев, какъвто е в момента, до 600 милиона кубически метра газ годишно. В момента най-пълни проучвания са направени в находището "Койнаре", където прогнозите показват запаси на Блок А - Ловеч от 13.7 милиарда кубически метра газ. Според последните сеизмични изследвания на нови акватории в блок "Галата" има вероятност от около 20% за наличие на нови ресурси от 3.5 милиарда кубически метра газ.

Според "Булгартрансгаз" през следващите години броят на входните точки, през които постъпва синьо гориво в страната, ще се увеличи заради развитието на междусистемните връзки с Румъния, Турция, Гърция и Сърбия. Това ще доведе до възможност за доставки от различни източници и по различни трасета, след осъществяването на международните проекти за газопроводи. Предвижда се и изграждането на газов хъб "Балкан", както и удвояване на капацитета на газохранилището в Чирен. Всичко това, според "Булгартрансгаз", ще увеличи конкуренцията и ще окаже положителен ефект върху потребителите. / Банкеръ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вЧетвъртък, 21 Юли 2016 12:23
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.