Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Десислава Танева: 16% е ръстът в оранжерийното производство от началото на годината

Десислава ТаневаДесислава Танева

Ръстът в оранжерийното производство е 16%. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на национална дискусия на тема: „ДА! На българските региони – Кърджали”, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„В плодовете е 52%, като този процент отразява и изсветляването на този сектор. Близо половината от кандидатите, които бяха 2016 година не кандидатстваха в 2015 година и не получаваха, каквото и да е подпомагане досега”, посочи тя.  

„За тази година можем да отчетем ръст на производството на отглежданите крави в България с 10,5%”, обясни министърът и допълни, че ръстът на отглежданите овце в България е средно с 15%.

„Подкрепата в земеделието трябва да се прилага по начин, който да направи операторите конкурентноспособни и готови да посрещнат всички споразумения, които в момента са в ход и които рано или късно ще се случат”, подчерта министърът.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.