Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Около 150 млн. лв. ще струва българското председателство на ЕС

Любомир Ивановснимка: 24chasa.bgЛюбомир Иванов

Българското председателство на ЕС през 2018 г. ще струва около 150 млн. лева. Това се разбира от думите на директора на центъра за подготовката на председателството Любомир Иванов в интервю за в. "24 часа".

"На този етап от правителството са одобрени 50 млн. лв. За следващата и първата половина на 2018 г. бюджетът все още не е утвърден, но ориентировъчно става дума за около 150 млн. лв. за цялото председателство", заяви Иванов.

Целият екип за председателството ще е от 1 200 души, съобщи още той. По думите му възнагражденията им ще са в рамките на съществуващите и "няма да има специално надуване на нивата на заплащане". От септември ще започне подготовката на кадрите, като очакванията са процерсът да завърши в средата на 2017 г.

"Ще направим всичко възможно да ги обучим и с помощта на външни експерти, които са участвали в председателства. Сигурен съм, че ще можем да разчитаме на помощ от по-опитни страни членки. Има такива практики, особено в страни с по-малки администрации и не толкова перфектно изградени системи", казва Любомир Иванов. Той дава примери с Люксембург, за чието председателство е помагала Холандия, и с Малта, която е ползвала помощ от Обединеното кралство. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники