Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България губи позиции в класацията по икономическа свобода на "Фрейзър"

България губи позиции в класацията по икономическа свобода на "Фрейзър"

България дели 45-а позиция (от 159 страни) с Израел, Монголия и Никарагуа с по 7.39 точки от 10 възможни в класацията по икономическа свобода за 2016 г., изготвяна от институт "Фрейзър". Класацията е въз основа на данните от 2014 г., когато са налични за всички страни.

Спрямо миналогодишното издание резултатът на България се увеличава с 0.04 т., но мястото ѝ се понижава с три позиции. Тазгодишният резултат поставя страната на 20-мо място в ЕС при 15-о място през миналата година. Това показва, че подобрението на икономическата свобода в България е било по-незначително в сравнение с това в останалите страни в света и в частност – в ЕС, коментират от Института за пазарна икономика (ИПИ).

От създаването на индекса през 1985 г. до тазгодишното издание резултатът на развитите държави се увеличава с 0.8 точки до 7.7 от максималните 10 точки, а този на развиващите се – с 1.7 т. до 6.7 точки. На челните две места тази година, както и миналата, са Хонконг и Сингапур, следвани от Нова Зеландия, Швейцария и Канада. На дъното на класацията са Венецуела, Либия и Конго.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПетък, 16 Септември 2016 09:27
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.