Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

От началото на 2016-а: Близо 1 млрд. лева са изпратили у нас българите зад граница

От началото на 2016-а: Близо 1 млрд. лева са изпратили у нас българите зад границаснимка: btvnovinite.bg

Близо 1 милиард лева са изпратили от началото на годината сънародниците ни зад граница на свои близки у нас. Данните са от справка на БНБ.

Най-много, близо 200 милиона лева, са изпратили българи от Съединените щати. Испания и Гърция също остават сред страните, където се емигрирали най-много българи и съответно изпращат най-много пари у нас.

Според икономисти ефектът от парите зад граница за едно домакинство е съизмерим с парите от еврофондовете за един регион в държавата.

Опасенията, че кризата на пазара на труда в много европейски държави като Испания и Гърция, масово ще върнат българи у нас, не се оправдаха и парите продължват да нарастват, отчитат икономисти. Не очакват  драстичен ефект и от брекзит, ако не се въведат ограничения със задна дата. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПетък, 30 Септември 2016 10:28
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.