Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Регулаторът одобри поскъпване на газа с 1.97% от октомври

КЕВРснимка: dnevnik.bgКЕВР

На закрито заседание Комисията за енергийно и водно регулиране реши цената на природния газ от 1 октомври да поскъпне с 1.97 на сто. Поисканото от "Булгаргаз" поскъпване беше 3 на сто.

Според компанията необходимостта от повишение се дължи на очакваните по-високи цени за доставка на синьо гориво през четвъртото тримесечие на годината, както и на курса на лева към щатския долар. "Булгаргаз" не е отправяла искане за скок на цените от края на 2014 г.

Както вече беше обявено от регулатора поскъпването на синьото гориво няма да се отрази на цената на парното и топлата вода. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.