Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Търговията през август е нараснала с 5.4% за година

Търговията през август е нараснала с 5.4% за година

Търговията на дребно през август е нараснала с 5.4 на сто спрямо същия месец на предходната година, показват данните на Националния статистически институт (НСИ). Спрямо юли ръстът е с 0.9 на сто.

В сравнение с 2015 г. най-голям ръст отново има в онлайн поръчките - с 11 на сто, следвани от търговията с лекарства и медицински стоки - 10 на сто и продажбите на облекло и обувки - 9.2 на сто.

Търговията с храни, напитки и тютюневи изделия също расте - с 8.7 на сто за година. Намаление е регистрирано само при търговията на дребно с разнообразни стоки - с 1%.

В сравнение с юли отново най-много расте онлайн търговията - с 9.4 на сто, следвана от продажбите на компютри и друга комуникационна техника - с 3.9 на сто и тези на облекло и обувки - с 2.7%. Намаление е регистрирано при търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 0.5%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 0.2%, и търговията на дребно с разнообразни стоки - с 0.1%. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПетък, 07 Октомври 2016 13:18
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.