Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

"Язаки България" ще инвестира 45.5 млн. лв. в завод за кабели за автомобили край Димитровград

завод в Сливенеснимка: capital.bgзавод в Сливене

Министерският съвет одобри проект на меморандум за разбирателство с инвеститора "Язаки България" ЕООД за изграждането на завод за производство на кабелно оборудване за автомобили край с. Крепост, община Димитровград, съобщи пресслужбата на правителството. В него ще се правят електрически инсталации за вграждане в автомобилите "Мерцедес" А- и В-класа.

Очаква се производството да започне през април тази година, а обявената инвестиция е в размер на 45.5 млн. лева. Парите ще се вложат на няколко етапа до 2019 г. Очакваният брой новооткрити работни места, пряко свързани с проекта, е 3150.

"Язаки корпорейшън" е сред най-големите производители на кабелно оборудване за автомобилната индустрия. Тя има 175 центъра за развитие, производство и продажби в 50 страни.

Групата навлезе в България през 2006 година, като има заводи в Ямбол и Сливен. В тях се правят кабели за модели на "Форд" и "Рено". В България "Язаки" вече е разкрила почти 5000 работни места, а приходите за 2015 г. са 298.2 млн. лв. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.